Klantverhaal gemeente Amersfoort

Amersfoort is, met ruim 155.000 inwoners, een stad met een historisch hart en een bruisend centrum. Een stad die in hoge snelheid beweegt, vol innovaties en initiatieven.

Gemeente Amersfoort beweegt daar in mee. Met circa 900 medewerkers zijn ze een relatief kleine ambtelijke organisatie. Ze zijn toegankelijk, hebben korte lijnen, en weten wat er in de stad leeft. De kernwaarden van ze zijn ‘dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar’, dat is hun DNA.

De gemeente Amersfoort maakt al meerdere jaren gebruik van het Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) van Solutions Factory voor de tijdelijke inhuur via gemeenteamersfoorthuurtin.nl. Ook maken ze gebruik van onze recruitmentondersteuning bij de opdrachten. Wij spraken ze over dit systeem.

In gesprek met

Wij spraken de afdeling Vergunningen, Handhaving en Toezicht van de gemeente Amersfoort. Zij houden zich – zoals de naam al zegt – bezig met het verlenen van – kort gezegd – bouwvergunningen en vergunningen voor evenementen en horeca. Daarnaast houden ze toezicht op de naleving van deze vergunningen en vallen de handhavers (BOA’s) onder onze afdeling.

De vraag

Gemeente Amersfoort had behoefte aan een systeem om de inhuur van interim professionals te voorzien. Als gemeente moeten ze tijdelijke opdrachten voor inhuur op een open en eerlijke manier in de markt zetten. Gemeente Amersfoort was middels een aanbesteding opzoek naar een partij met veel ervaring met online inhuurdesks en Dynamisch aankoopsystemen.

Wat boden wij gemeente Amersfoort?

Solutions Factory heeft aan ons de applicatie en ondersteuning voor de zogeheten DAS-aanvragen geleverd. Middels een Dynamisch aankoopsysteem aan de achterkant en een inhuurdesk aan de voorkant zijn wij voorzien van een platform voor de inhuur van interim professionals. Hier regelen wij de aanbestedingen voor de inzet van de medewerkers die wij inlenen bij detacheerders die zijn aangemeld op het platform.

De samenwerking verliep hierbij heel prettig, niet alleen de eerste introductie waarbij zaken heel geduldig en helder werden uitgelegd, maar ook in latere contacten en bij allerhande vragen. Mijn contactpersoon bij Solutions Factory is altijd bereid mee te denken en laat ook merken zijn vak te verstaan, maar vooral zijn vak ook leuk te vinden. Dit werkt heel fijn.

Het Dynamisch aankoopsysteem zelf werkt erg goed; de procedure duurt helaas lang in de huidige markt (mensen zijn schaars en schakelen snel tussen verschillende opdrachtgevers), maar de applicatie zelf werkt goed, het volgt logische stappen en geeft afdoende ruimte om af en toe even terug te klikken als je per ongeluk iets niet goed invult. Dit maakt het werken met dit systeem heel fijn.

Gemeente Amersfoort - Klantverhaal

“Mijn contactpersoon bij Solutions Factory is altijd bereid mee te denken en laat ook merken zijn vak te verstaan, maar vooral zijn vak ook leuk te vinden. Dit werkt heel fijn.”

– Afdeling Vergunningen, Handhaving en Toezicht van de gemeente Amersfoort

Het resultaat

Ik werk nu ongeveer 9 maanden bij de gemeente Amersfoort en werk sindsdien met het Dynamisch Aankoopsysteem. Ik ben absoluut tevreden met het resultaat/het systeem. Tot dusverre zijn mijn vragen steeds goed beantwoord. En bij twijfel is er altijd tijd en ruimte om even te sparren met Solutions Factory of worden zaken intern nagevraagd en teruggekoppeld.

Ook de bereikbaarheid van Solutions Factory is goed. Zowel op e-mails, op de app of per telefoon wordt er snel gereageerd en/of binnen korte tijd teruggebeld wanneer nodig. Als er even geen tijd is, wordt dat ook vaak teruggegeven en wordt je binnen een korte periode alsnog teruggebeld.

Bij twijfel is er altijd tijd en ruimte om even te sparren met Solutions Factory of worden zaken intern nagevraagd en teruggekoppeld.

Afdeling Vergunningen, Handhaving en Toezicht van de gemeente Amersfoort

Conclusie

Prettig! Het Dynamisch aankoopsysteem en de ondersteuning bij het uitzetten van de opdrachten werkt erg prettig. Vooral de bereikbaarheid bij vragen is een groot pluspunt.

Meer weten over TSF Inhuur (DAS + eigen inhuurdesk)?

Ontdek al onze mogelijkheden en plan een demo of vrijblijvend gesprek met ons in.

Meer informatie

Of bel ons op: (088) 141 09 09

Product(en) in dit klantverhaal