Klantverhaal Novicare

Novicare is een zelfstandige medische en paramedische behandeldienst. Ze zijn gespecialiseerd in chronisch complexe zorgvragen bij ouderen en mensen met een beperking. Hun multidisciplinaire teams ondersteunen woon-zorginstellingen bij de invulling van de behandeling en behandelen ouderen in de thuissituatie.

Sinds april 2022 is Novicare live met haar nieuwe recruitmentsysteem (ATS) van Solutions Factory samen met de AFAS recruitmentkoppeling.

In gesprek met

Ik ben Suzanne van der Veen, 37 jaar en sinds een klein jaar in dienst bij Novicare als Performance Marketeer in het wervingsteam. Novicare is een zelfstandige medische en paramedische behandeldienst. Wij zijn gespecialiseerd in chronisch complexe zorgvragen bij ouderen en mensen met een beperking.

De vraag

Tot april van dit jaar was de vacaturepagina onderdeel van onze website. Geïnteresseerden solliciteerden via e-mail, die dan weer doorgezet moest worden door HR naar de vacaturehouder. De vacaturehouder was eigenlijk ook de enige persoon die zicht had op het proces en welke kandidaten zich in welke fase bevonden. Heel onhandig, zeker ook aan het einde van de procedure als alle gegevens conform de AVG verwijderd moesten worden van diverse plekken.

Maar ook als een vacaturehouder vakantie had of uit dienst ging, was het zoeken naar de juiste informatie. Eén plek waar alle kandidaten binnenkomen en alle informatie te vinden is, leek ons dan ook een ideale oplossing!

Klantverhaal Novicare - Suzanne

“Eén plek waar alle kandidaten binnenkomen en alle informatie te vinden is, leek ons een ideale oplossing!”

Suzanne van der Veen – Performance Marketeer Novicare

Wat boden wij Novicare?

Om te komen tot één plek waar alle informatie voor iedereen makkelijk en snel te vinden is, hebben we via Solutions Factory het ‘Recruitmentsysteem’ aangeschaft. Eind 2021 zijn we begonnen met de implementatie onder leiding van Hendrik-Jan en Vincent. Zelf hadden we een klein projectteam samengesteld met collega’s die vanuit diverse afdelingen betrokken zijn bij het sollicitatieproces.

Solutions Factory was vanaf het begin heel goed bereikbaar bij vragen en duidelijk in de planning. Uiteraard loopt niet altijd alles zoals in het begin verwacht wordt, maar als er wat geschoven moest worden of bepaalde informatie eerder of later beschikbaar kwam, werd daar goed over gecommuniceerd. In enkele maanden was er een testversie klaar en eind april was ‘ons ATS’ helemaal live.

Het resultaat

Nu we enkele maanden aan het werk zijn met het ATS, kunnen we zeker stellen dat we blij zijn met het resultaat. Vacatures plaatsen gaat super eenvoudig en alle betrokkenen weten waar ze hun informatie op kunnen halen. Het is ook leuk om te merken dat iedereen zijn weg in het ATS eigenlijk zonder handleiding wel weet te vinden, wat aangeeft hoe gebruiksvriendelijk het systeem is.

Het grootste verschil met onze eerdere werkwijze is dat we nu echt overzicht hebben in het aantal vacatures en sollicitanten dat actief is. Daarnaast hoeven we ons geen zorgen meer te maken of we nog informatie conform de AVG van onze interne schijven moeten wissen na afloop van een procedure, ook erg fijn!

Het is ook leuk om te merken dat iedereen zijn weg in het ATS eigenlijk zonder handleiding wel weet te vinden, wat aangeeft hoe gebruiksvriendelijk het systeem is.

Suzanne van der Veen

Conclusie

We zijn als Novicare erg tevreden met de samenwerking met Solutions Factory! Zeker ook nu we een aantal maanden live zijn en de helpdesk regelmatig bestoken met vragen, krijgen we nog steeds altijd snel, duidelijk en vriendelijk antwoord.

Wat ook erg leuk is, is dat we tijdens workshops met Solutions Factory mee mogen denken over nieuwe features die ons mogelijk nog meer kunnen helpen in het optimaliseren van het sollicitatieproces.

Meer weten over ons recruitmentsysteem?

Ontdek al onze mogelijkheden en plan een demo met ons in.

Plan een demo in

Product(en) in dit klantverhaal