Solutions Factory gecertificeerd op trede 4 van de MVO-prestatieladder

Bij Solutions Factory hechten we veel waarde aan een duurzame toekomst, samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers. Als mensgerichte organisatie zijn we ons bewust van de impact die we hebben op onze omgeving en besteden we structureel aandacht aan duurzaamheid. We hebben daarom een belangrijke mijlpaal bereikt: de certificering op trede 4 van de MVO-prestatieladder.

MVO prestatieladder niveau 4 certificaat - DNV

Heel Driessen Groep behaald de certificering

De MVO-prestatieladder is gebaseerd op de internationale ISO-26000 norm. Deze norm helpt organisaties om op een praktische manier aan de slag te gaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

De drie pijlers van maatschappelijk verantwoord ondernemen – people, profit en planet – staan hierbij centraal. Als onderdeel van de familie van bedrijven binnen de domeinen mens en werk willen we uitblinken op de pijler people, maar ook op profit en planet maken we een zichtbare duurzame impact.

Samen met de bedrijven binnen Driessen Groep hebben wij trede 4 van de MVO-prestatieladder behaald. Een resultaat op trots op te zijn!

Toegevoegde waarde trede 4

Het behalen van trede 4 op de MVO-prestatieladder laat zien dat we hebben doorgepakt na trede 3. Deze trede hebben we in 2022 behaald. Waar we met trede 3 aantoonden dat we bovengemiddeld scoren op onze MVO-thema’s binnen onze branche, laat trede 4 zien dat we op de voor ons relevante MVO-thema’s zoals Goed Werkgeverschap, Diversiteit & Inclusie en Opleiding & Ontwikkeling echt tot de beste 25% van de markt behoren.

Daarnaast hebben we binnen onze familie van bedrijven diensten ontwikkeld die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Learning Lab. Het Learning Lab is een bruisende broedplaats op onze Brainport Human Campus. Hier komen studenten, onderwijs- en overheidsinstellingen en (maatschappelijke) organisaties samen om te leren en talenten te ontwikkelen. Zo krijgen studenten de mogelijkheid om hun leergeluk te laten groeien én versnellen we sociale innovatie in de regio.

Waardering voor onze inspanningen

De certificering op trede 4 is een kroon op ons werk en een erkenning van onze jarenlange inzet op het gebied van MVO met onze familie van bedrijven. Enkele voorbeelden van onze initiatieven zijn onze sociale koffiebar Jan&Koek, het leer- en werktraject Sterk aan het Werk in samenwerking met de Driessen Foundation en ons vernieuwde mobiliteitsbeleid en duurzaam inkoopbeleid. Deze initiatieven illustreren onze betrokkenheid bij zowel de samenleving als het milieu. We zijn trots dat we nu ook onze impact in de gehele keten hebben kunnen aantonen. Dit onderstreept onze toewijding aan duurzame bedrijfsvoering.

Duurzaam werkgeluk

Bij Driessen Groep en Solutions Factory, maken we duurzaam werkgeluk mogelijk voor zoveel mogelijk mensen en organisaties. Deze missie zit in ons DNA en daar zetten we ons nu en in de toekomst voor in, zodat we aansluiten bij de behoefte van onze klanten én (toekomstige) medewerkers. Door de juiste balans te vinden tussen de drie MVO-pijlers zorgen we ervoor dat het huidige en toekomstige leef- en werkklimaat voor zoveel mogelijk mensen optimaal blijft.

Lees hier meer over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Driessen Groep.

De certificering is behaald door de volgende Driessen Groep bedrijven: Solutions Factory, Driessen, IJK, Reijn, Haert, Mensium, Jeij, Bloeij, Lüün, Sprank, Brainport Human Campus en Driessen Foundation.

Meer nieuws:

Plan direct een afspraak in voor een demo

Wil je meer weten over onze systemen? Ervaar het gebruiksgemak van onze software zelf.

Plan een demo in

Of bel ons op: (088) 141 09 09