AFAS koppelen aan je recruitmentsysteem

Het gemak van een AFAS koppeling met je recruitmentsysteem. Als recruiter, P&O adviseur of HR medewerker heb je het al druk genoeg, dan zit je er niet op te wachten om gegevens dubbel in te voeren in verschillende systemen. Met een recruitmentkoppeling wordt de indiensttreding van jouw nieuwe collega een stuk eenvoudiger.

Koppeling AFAS met je recruitmentsysteem

AFAS is een van de meest bekende ERP software systemen in Nederland. Een ERP systeem helpt organisaties om hun belangrijkste bedrijfsprocessen te automatiseren en te versnellen. Om ook het recruitmentproces binnen de organisaties te versnellen, kan er een koppeling gerealiseerd worden met de HRM software van AFAS.

Door je recruitmentsysteem te koppelen met HRM software van AFAS zorg je voor een nog efficiënter en gestroomlijnder recruitmentproces. De recruitmentkoppeling stuurt de data rechtstreeks vanuit het recruitmentsysteem naar de juiste plek in AFAS. Dit scheelt dubbele invoer van gegevens en vermindert de kans op fouten. Met de recruitmentkoppeling wordt het indiensttredingproces een stuk eenvoudiger.

Hoe werkt de AFAS recruitmentkoppeling?

De koppeling met AFAS maakt je werk een stuk makkelijker. Het automatiseert een groot gedeelte van het indiensttredingsproces en draagt bij aan een soepele employee journey van de nieuwe medewerker. De AFAS koppeling komt aanbod wanneer je een sollicitant succesvol hebt aangenomen voor de openstaande functie.

  1. Nieuwe medewerker aannemen: De nieuwe medewerker wordt aangenomen in het recruitmentsysteem en automatisch doorgeschoten naar AFAS.
  2. Invullen gegevens: Vervolgens ontvangt de nieuwe medewerker automatisch een e-mail met een link naar het indiensttredingsformulier. De medewerker vult alle gegevens aan, voegt de vereiste documenten toe en verstuurt het formulier terug.
  3. Aanmaken medewerker profiel: Na het versturen van het formulier wordt er automatisch een medewerker profiel aangemaakt in AFAS. De gegevens van het indiensttreding formulier en de gegevens vanuit de vacature worden in het profiel van de medewerker geplaatst.
  4. Controleren gegevens: Nu alle gegevens automatisch naar AFAS zijn doorgezet hoef je alleen nog maar de gegevens te controleren en het proces af te ronden.

Op deze manier wordt de indiensttreding van jouw nieuwe collega een stuk eenvoudiger.

Bij de AFAS recruitmentkoppeling worden ook verschillende scenario’s ondersteund zoals; het aannemen van een oud medewerker, externe of het inhuren van een medewerker.

Voordelen van de AFAS recruitmentkoppeling

Als P&O adviseur of HR medewerker bij een grote organisatie neem je regelmatig nieuwe medewerkers aan. Je weet daarom als geen ander hoeveel werk erbij komt kijken om uiteindelijk iemand aan te nemen. Een extra reden om gebruik te maken van de voordelen van de recruitmentkoppeling.

De voordelen van de recruitmentkoppeling op een rijtje:

  • Tijdbesparing: Geen dubbele invoer van gegevens sollicitant.
  • Minder foutgevoelig: Verkleint de kans op fouten bij handmatige gegevensinvoer.
  • Automatische aanmaak medewerker: De recruitmentkoppeling zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers worden opgevoerd in AFAS.
  • ESS-proof (Employee Self Service): De sollicitant controleert zelf gegevens, aanvult de aan en voegt zelf bijlages toe.
  • Inrichten eigen workflows: Zorgt voor een integratie met bestaande of aanpasbare workflows in AFAS, waardoor je organisaties de specifieke processen kan behouden.
  • MSS-proof (Manager Self Service): Als leidinggevende / PSA ontvang je automatisch een taak en wordt je in de AFAS workflow meegenomen om het indiensttredingsproces verder af te ronden.

Door gebruik te maken van de AFAS recruitmentkoppeling kun je efficiënter werken en je concentreren op wat echt belangrijk is: het aannemen van de beste kandidaten voor jouw organisatie.

Meer weten over de AFAS recruitmentkoppeling?

Wij geven je graag meer informatie over de recruitmentkoppeling.

 

Neem contact op

Of bel ons op: (088) 141 09 09

Veelgestelde vragen

Wat is een recruitmentkoppeling?

Een recruitmentkoppeling is een koppeling tussen je recruitmentsysteem en het ERP systeem van AFAS. De recruitmentkoppeling met AFAS bespaart je tijd, is minder foutgevoelig en is in te richten op je eigen workflows in de HRM software van AFAS.

Waarom kiezen voor een AFAS koppeling?

Wanneer je gebruik maakt van een AFAS koppeling levert je dit veel voordelen op. De koppeling bespaart je tijd doordat je geen dubbele gegevens van je sollicitanten hoeft in te voeren, is minder foutgevoelig omdat het proces volledig wordt geautomatiseerd en kan ook helemaal ingericht worden op je eigen workflows uit AFAS.

Is de AFAS recruitmentkoppeling in te richten op onze workflows?

Ja, de recruitmentkoppeling is helemaal in te richten op de huidige workflows in AFAS waar jouw organisaties momenteel gebruik van maakt. Zo hoef je geen aanpassingen te doen in je huidige worklfow.

Wat is een ERP systeem?

Een ERP systeem helpt organisaties om hun belangrijkste bedrijfsprocessen te automatiseren en te versnellen. Zo zorgt ERP software voor meer grip op je bedrijfsprocessen.

Meer artikelen